Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa madi356
Groszek konserwowy osączamy na sitku z zalewy, następnie przekładamy go do miski. Pieczarki oczyszczamy, gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odstawiamy je do przestygnięcia, a gdy przestygną kroimy je w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo, po wystudzeniu obieramy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski z groszkiem konserwowym, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu przekładamy do salaterki i podajemy.
Jajka gotujemy na twardo, po wystudzeniu obieramy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski z groszkiem konserwowym, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.Sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu przekładamy do salaterki i podajemy.