Sposób przygotowania:
Sałatka piękności na drugie śniadanie
Skórkę pomarańczy i grejpfruta sparzyć wrzątkiem. Owoce obrać ze skórki (biała warstwa powinna być całkiem usunięta). Następnie wyciąć miąższ znajdujący się pomiędzy przezroczystymi błonkami i wyłożyć do miseczki. Kiwi obrać, przekroić wzdłuż na pół, pokroić na kilka mniejszych cząstek, po czym wymieszać z cytrusami. Jabłko obrać, przekroić na połówki, usunąć środek. Pokroić na mniejsze kawałki. Banana obrać, pokroić na talarki, po czym dodać z jabłkami do reszty owoców. Owoce skropić dwoma łyżkami soku z cytryny i dokładnie wymieszać. Resztę soku wymieszać z miodem, i polać owoce. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, podawać z owocami.