Sposób przygotowania:
sałatka po meksykańsku
• boczek kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy by był chrupki, zdejmujemy z patelni,
• na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
• sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
• paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
• dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
• dodajemy ostudzony boczek i ser,
• całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy
• na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
• sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
• paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
• dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
• dodajemy ostudzony boczek i ser,
• całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy
wedith1