p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sałatka podwójnie fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Alternatywa dla znudzonych tradycyjnymi sałatkami warzywnymi

Sałatka podwójnie fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka podwójnie fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka podwójnie fasolowa
Gotujemy 1 kartofel i pół selera w łupinach, wystudzone obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy wcześniej również jajko na twardo, które po ostudzeniu i obraniu z łupinek kroimy rozdrabniaczem do jajek. 2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej gotujemy z kostką warzywna al dente i studzimy. 3 dniowe ogórki małosolne drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy 2 kopiaste łyżki majonezu, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym, mieszamy, dodajemy około 4 łyżek odsączonej fasoli czerwonej Kidney (7 zostawiamy do dekoracji), łączymy i dekorujemy faolą czerwoną, paseczkami ogórka i listkiem selera.
Sałatka podwójnie fasolowa
kartofel kroimy w grubą kostkę, zaś ogórki małosolne w drobniejszą
Sałatka podwójnie fasolowa
Pokrojoną fasolkę szparagową gotujemy z kostką warzywną
Sałatka podwójnie fasolowa
Do miski dodajemy posiekane jajko na twardo, oraz dwie łyżki majonezu
Sałatka podwójnie fasolowa
na koniec do wymieszanej sałatki dodajemy czerwona fasolę