Sposób przygotowania:
Sałatka Pomidorowa
1. Układamy plastry pomidorów na dużym półmisku i posypujemy cukrem. Przekrajany cytrynę wzdłuż na dwie połowy. Jedną odkładamy, druga zaś kroimy na 4 podłużne kliny. Mocno trzymając wszystkie kliny razem, skórką ku górze, cienko kroimy je na desce wraz ze skórką w poprzeczne plasterki. Usuwamy pestki.
2. Rozkładamy cienkie kawałki cytryny na pomidorach, a następnie posypujemy całość posiekaną dymką, kolendrą i miętą. Wyciskamy sok z drugiej połówki cytryny i kropimy nim sałatkę. Podajemy natychmiast lub przykrywamy i chłodzimy. Tuż przed podaniem ozdobić łodyżkami mięty.
2. Rozkładamy cienkie kawałki cytryny na pomidorach, a następnie posypujemy całość posiekaną dymką, kolendrą i miętą. Wyciskamy sok z drugiej połówki cytryny i kropimy nim sałatkę. Podajemy natychmiast lub przykrywamy i chłodzimy. Tuż przed podaniem ozdobić łodyżkami mięty.