Sposób przygotowania:
Sałatka z boczkiem, czerwoną fasolą i jajkiem
Boczek kroimy w grube paski i podsmażamy na rumiano na patelni.
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rwiemy na kawałki i układamy na talerzach. Kroimy pomidory w duże cząstki, cebulę w piórka. Kładziemy na sałacie. Dodajemy czerwoną fasolę, a na niej układamy boczek. Smażymy jajka sadzone i kładziemy na sałatce.
Robimy sos paprykowy z jogurtu naturalnego i przypraw. Polewamy nim sałatkę.
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rwiemy na kawałki i układamy na talerzach. Kroimy pomidory w duże cząstki, cebulę w piórka. Kładziemy na sałacie. Dodajemy czerwoną fasolę, a na niej układamy boczek. Smażymy jajka sadzone i kładziemy na sałatce.
Robimy sos paprykowy z jogurtu naturalnego i przypraw. Polewamy nim sałatkę.