Sposób przygotowania:
Sałatka rozkoszna
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, potem odsączyć, przelać zimną wodą i pozostawić pod przykryciem do ostygnięcia.
Jaja ugotować na twardo, a po przestudzeniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę.
Pomidory umyć i pokroić w drobną kostkę.
Szynkę pokroić drobno.
Majonez i jogurt wymieszać, a potem dodać do niego rozdrobniony czosnek, sos sałatkowy i dobrze wymieszać.
Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem, dodać szczypior i koper, zalać sosem majonezowo-jogurtowym oraz doprawić solą i pieprzem do smaku
Jaja ugotować na twardo, a po przestudzeniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę.
Pomidory umyć i pokroić w drobną kostkę.
Szynkę pokroić drobno.
Majonez i jogurt wymieszać, a potem dodać do niego rozdrobniony czosnek, sos sałatkowy i dobrze wymieszać.
Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem, dodać szczypior i koper, zalać sosem majonezowo-jogurtowym oraz doprawić solą i pieprzem do smaku