Sposób przygotowania:
Sałatka ruska
Piekarnik rozgrzać .Piersi natrzeć solą i pieprzem Folię posmarować olejem i zawinąć w nią mięso.Piec 15 minut . Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie.Ostudzone pokroić w kostkę . Upieczone piersi też pokroić w kostkę .Marchew obrać i ugotować do miękkości i pokroic w kostkę. Ogórek umyć usunąć środek i pokroic w kostkę. Dymkę pokroic w krążki a jabłko w kostkę.Korniszony i oliwki pokroić w plastry. Groszek podusić w osolonej wodzie.Wszystkie składniki połączyć z ugotowanumi krewetkami i odstawić do lodówki. Z żółtka musztardy i przypraw zrobić sos Dodać kroplami oliwę i ubijać aż sos zgęstnieje. Po podaniu przypraw i śmietany skosztować sos. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać. Udekorować koprem