Sposób przygotowania:
Sałatka rybna
Seler obrać, przemyć, a następnie ugotować. Ugotowany seler pokroić w niedużą kostkę. Szprotki wyjąć z puszki, odcedzić z oliwy i pokroić na mniejsze kawałki. Ser żółty pokroić w niedużą kostkę. Zielony groszek z puszki dobrze odcedzić, a w następnej kolejności wymieszać go z innymi składnikami. Paprykę marynowaną pokroić również w kostkę i dodać do pozostałych składników. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, ale również delikatnie ze sobą. Do sałatki rybnej dodać jedną szklankę majonezu oraz trzy łyżki śmietany i bardzo dobrze wymieszać. Sałatkę na koniec doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i dodać do sałatki rybnej. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą.