Sposób przygotowania:
sałatka ryżowa
1. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w drobną kostkę.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Kukurydzę i selera dokładnie osączamy na sicie z zalewy.
3. Do salaterki wsypujemy ryż, dodajemy cebulę, paprykę, kukurydzę i selera. Dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem winegret i obkładamy ćwiartkami jajek. Wstawiamy do lodówki, by się przegryzła.
Smacznego!
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Kukurydzę i selera dokładnie osączamy na sicie z zalewy.
3. Do salaterki wsypujemy ryż, dodajemy cebulę, paprykę, kukurydzę i selera. Dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem winegret i obkładamy ćwiartkami jajek. Wstawiamy do lodówki, by się przegryzła.
Smacznego!