zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2373]

Sałatka ryżowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

sałatka z ryżu z dodatkami...............

Sałatka ryżowa

Składniki:

Sałatka ryżowa

 

  • 2 saszetki ryżu tri coloro
  • 4 cienkie wędzone parówki drobiowe
  • 2 czerwone cebule
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200 g ogórków konserwowych
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki ojeju

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa
Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć, wsypać do miski.
Parówki pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać.
Odstawić do lodówki na 30 minut.