Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa
Gotujemy ryż w osolonej wodzie.Kroimy cebule w plasterki, seler obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach-na wiórki.Następnie gotujemy seler około 8 minut w osolonej wodzie.Ogórki kroimy w plasterki a paprykę i szynkę w paseczki.
Płukamy ryż w zimnej wodzie i osączamy.Mieszamy ryż z szynką,cebulą,ogórkiem i papryką.+++Mieszamy sok pomidorowy,koncentrat,zalewę z ogórków,cukier,sos tabasco.Doprawiamy sola i pieprzem.Wlewamy sos do sałatki i mieszamy dokładnie.
Wstawiamy sałatkę na 2 godziny do lodówki.+++Ucieramy majonez z jogurtem.Mieszamy z sałatką.Dekorujemy natką pietruszki.Smacznego!
Płukamy ryż w zimnej wodzie i osączamy.Mieszamy ryż z szynką,cebulą,ogórkiem i papryką.+++Mieszamy sok pomidorowy,koncentrat,zalewę z ogórków,cukier,sos tabasco.Doprawiamy sola i pieprzem.Wlewamy sos do sałatki i mieszamy dokładnie.
Wstawiamy sałatkę na 2 godziny do lodówki.+++Ucieramy majonez z jogurtem.Mieszamy z sałatką.Dekorujemy natką pietruszki.Smacznego!