katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1627]

Sałatka ryżowa katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatkę można przygotować z ryżu pozostałego od obiadu.

Sałatka ryżowa katarzyny

Składniki:

Sałatka ryżowa katarzyny

 

  • ryż 1 torebka
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • cebula 1/4 sztuki
  • ogórki konserwowe 3-4 sztuki
  • żółty ser 2 plastry
  • jajka 3 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez wg uznania
  • marchew 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa katarzyny
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, przelewamy wodą i osączamy.Ryż można posolić podczas gotowania. Marchew myjemy,gotujemy,obieramy i kroimy w kostkę. Tak samo kroimy ogórki. Cebulę obieramy i drobno siekamy . Jajka gotujemy obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy sól, pieprz do smaku. Dodajemy majonez i mieszamy.