Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa na ciepło
Ryż ugotować al dente, odcedzić.
Warzywa obrać, umyć.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę posiekać drobno.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić masło klarowane, zeszklić cebulę dodać resztę warzyw.
Smażyć do momentu aż zwiędną co jakiś czas mieszając.
Wlać rosół/bulion, dusić do odparowania płynu.
Do warzyw dodać ryż, doprawić ziołami, solą i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu przez 5 min. mieszając.
Warzywa obrać, umyć.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę posiekać drobno.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić masło klarowane, zeszklić cebulę dodać resztę warzyw.
Smażyć do momentu aż zwiędną co jakiś czas mieszając.
Wlać rosół/bulion, dusić do odparowania płynu.
Do warzyw dodać ryż, doprawić ziołami, solą i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu przez 5 min. mieszając.