renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Sałatka ryżowa sezonowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycąca sałatka z sezonowymi warzywami

Sałatka ryżowa sezonowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ryżowa sezonowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa sezonowa
Ryż należy wypłukać i ugotować na sypko, ochłodzić. Kalafiora również trzeba umyć, podzielić na różyczki i ugotować aldente, pozostawić do ochłodzenia. Do miski wsypać zimny ryż, dodać umytą i pokrojoną w półkrążki paprykę, następnie umyte i pokrojone w dużą kostkę pomidory. Na koniec dodać zimny kalafior. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i sól ziołową , wymieszać i na koniec dodać oliwę - wymieszać. Udekorować natką pietruszki.
Sałatka ryżowa sezonowa
Do miski wsypać zimny ugotowany na sypko ryż
Sałatka ryżowa sezonowa
Dodać białą paprykę pokrojoną w półkrążki
Sałatka ryżowa sezonowa
Dodać pomidory malinowe pokrojone w dużą kostkę
Sałatka ryżowa sezonowa
Ochłodzone różyczki kalafora dodac na koniec