Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z dodatkami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu Cebulę kroimy w kostkę dajemy do rondelka wlewamy trochę oleju i szklimy do ciepłej jeszcze cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek.
Ryż przekładamy do miski dodajemy cebulę mieszamy i studzimy. Kroimy w kostkę korniszony i paprykę dodajemy do ryżu.
Groszek i kukurydzę dajemy na sitko płuczemy odsączamy i dodajemy do ryżu. Do miseczki dajemy majonez wlewamy 2-3 łyżki zalewy z korniszonów mieszamy i wlewamy do sałatki jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
POLECAM!!!!
Ryż przekładamy do miski dodajemy cebulę mieszamy i studzimy. Kroimy w kostkę korniszony i paprykę dodajemy do ryżu.
Groszek i kukurydzę dajemy na sitko płuczemy odsączamy i dodajemy do ryżu. Do miseczki dajemy majonez wlewamy 2-3 łyżki zalewy z korniszonów mieszamy i wlewamy do sałatki jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
POLECAM!!!!
gusia1000