migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sałatka z ryżem i tuńczykiem to również dobre połączenie jak makaron i tuńczyk. Wyszło smacznie i pożywnie.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami

 

  • ryż 1 woreczek
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 mała puszka kiełków fasoli mung
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 4-5 łyżek majonezu
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami
Ryż (może być dowolny ja użyłam białego) ugotować i wystudzić. Warzywa konserwowe osączyć z zalewy. Tuńczyka osączyć i podzielić na małe kawałeczki. Wszystkie składniki wymieszać z wystudzonym ryżem. Następnie połączyć z majonezem, do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę można podawać.