Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na małe cząstki. Makaron połamać, ugotować w osolonej wodzie lub wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić i ostudzić. Jogurt wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sałatę pokroić i najlepiej jest przyprawić ja do smaku oliwa, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem. Tuńczyka dobrze odcisnąć z zalewy, ogórki drobno pokroić. Na dno dużej, okrągłej, szklanej salaterki ukladamy polowe z ugotowanego makaronu ryżowego, puszkę tuńczyka, polowe sosu majonezowego, brokuła, odsączoną kukurydze, cebule, pokrojone ogórki, ponownie warstwę makaronu, puszkę odsączonego tuńczyka, pozostałą polowe sosu majonezowego i sałatę. Wstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się lekko przegryzły
Natala1210
Wszunia
Wygląda przepysznie.
luna
msewka
A do Wszuni-nakłada się sprawnie.Po prostu trzeba nabierać od spodu.
A.B.