dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryżowa sałatka z tuńczykiem, jajkami oraz pysznymi warzywami. Wymieszana z majonezem i odrobiną musztardy.

Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.. Marchew gotujemy w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy. Do zimnego ryżu dodajemy jajka, marchew i odcedzony z zalewy tuńczyk. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i papryki oraz groszek zielony. Dodajemy musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!
Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem
Jajka i marchew gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę.
Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem
Ogórki i paprykę kroimy w drobno kostkę.
Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem
Warzywa dokładnie mieszamy z tuńczykiem, jajkiem i ryżem.