Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka sałatka dla niespodziewanych gości

Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie paski o długości około 1 cm. Dodajemy do zimnego ryżu ugotowanego z dodatkiem kostki i zahartowanego zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu wraz z odcedzoną mieszanką meksykańską. Sałatkę mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku pieprzem oraz ewentualnie solą. Podajemy schłodzoną.
Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, dokładnie płuczemy, kroimy w cienkie paski o długości około 1 cm.
Sałatka ryżowa z warzywami Bernadetty
Dodajemy do zimnego ryżu ugotowanego z dodatkiem kostki i zahartowanego zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu wraz z odcedzoną mieszanką meksykańską.