iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowo- warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka ryżowo- warzywna bez majonezu

Sałatka ryżowo- warzywna

Składniki:

Sałatka ryżowo- warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo- warzywna
Ryż biały gotujemy w osolonej wodzie można tez ugotować z odrobina kurkumy będzie miał fajny żółty kolor . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy go do wystygnięcia. Paprykę marynowaną kroimy w dość duże kawałki. Pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy kroimy bardzo drobno. Awokado obieramy ze skórki , usuwamy pestkę i kroimy w drobną kosteczkę. Warzywa mieszamy z zimnym ryżem. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany i wszystko razem mieszamy. Sałatkę odstawiamy na ok 30 min. Podajemy z tostami.

Tagi:

ryż awokado