Sposób przygotowania:
Sałatka rzodkiewkowa
Rzodkiewki i jabłko umyć, osuszyć i pokroić na cząstki (w zależności od upodobań). Plasterki sera pokroić na paseczki i dodać do rzodkiewki i jabłka. Wymieszać. Jogurt połączyć z musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Dodać cukier. Polać sosem sałatkę i wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na 20 minut. Podawać ze świeżym pieczywkiem :)
luna
Wszunia
Szkoda tylko, że jabłka trochę mnie uczulają :(
js28
a może spróbuj zamiast jabłek dodać np. gruszkę, albo seler? też może byc ciekawie :)
Wszunia
Gruszki też mnie uczulają :( A co do selera, to dopiero się z nim poznaję.
Tak na surowo się go też jada??
js28
Gruszki też mnie uczulają :( A co do selera, to dopiero się z nim poznaję.
Tak na surowo się go też jada??
[/quote]
Ojej! Tak mi przykro, że nie możesz jeść owoców :( Seler jest bardzo dobry na surowo, zwłaszcza w surówkach, starty na tarce. Ja bynajmniej bardzo go lubię. Ale jak wiadomo każdy ma swój smak.
Wszunia
Spróbuję w takim razie niedługo dodać seler do jakiegoś dania, nie tylko na bulion :)
js28
Pozdrawiam
Wszunia
No nagle! Zaczęło się od orzechów laskowych... jak mi tam w gardle spuchło to nie wiedziałam co się dzieje. I wciąż twardo próbuję :D i wciąż to samo. Co do owoców to też pomyślałam o chemii, ale jadłam niepryskane (działkowe) i bez zmian. Tyle, że w przypadku owoców mi nic nie puchnie. Odczuwam tylko nieprzyjemne swędzenie w buzi. Bez-na-dzie-ja :]
Lady Marmolada
czekoladka_m
js28
evita0007
Wokalista
(5) !
js28
Sarenka
... tak tez wyglada (: