Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Sałatka sajgońska (Wietnam)

         
ocena: 2/5 głosów: 3

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do salaterki. Dokładnie wymieszac

Sałatka sajgońska (Wietnam)

Składniki:

Sałatka sajgońska (Wietnam)

 

  • 8 ugotowanych ziemniaków
  • 1 puszka (400 g) serc karczochów
  • 1 puszka (400 g ) małych pieczarek
  • Sos:
  • 4 łyżki białego octu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/4 szkl posiekanej natki pietruszki
  • dużą szczypta suszonego koperku
  • sól
  • pieprz
  • Do przybrania:
  • natka pietruszki
  • pokrojone w ćwiartki orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

Sałatka sajgońska (Wietnam)
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do salaterki. Dokładnie wymieszac składniki sosu i polać ziemniaki. Pieczarki i karczochy osączyć z zalewy, delikatnie wymieszać z ziemniakiami, przybrac natką i orzechami.

Tagi:

sosy