Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa
1. Śledzie zalać mlekiem, moczyć dwie godziny, opłukać pod zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w paseczki, wrzucić do miski, zasypać solą i pieprzem.
2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, pokrojone w kostkę ogórki, groszek, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę jabłka wcześniej skropione sokiem z cytryny.
3. Majonez wymieszać ze śmietaną, wlać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum dwie godziny, a najlepiej na całą noc.
Życzę smacznego!
2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, pokrojone w kostkę ogórki, groszek, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę jabłka wcześniej skropione sokiem z cytryny.
3. Majonez wymieszać ze śmietaną, wlać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum dwie godziny, a najlepiej na całą noc.
Życzę smacznego!