Sposób przygotowania:
Warzywna potrawka
Na oleju podsmażyć z 4 minuty na średnim ogniu drobno pokrojone cebule. Pory (pory dobrze opłukać z resztek ziemi między łodygami) posypane 1 łyżeczką cukru.
Wsypać drobno pokrojone papryki oczyszczone z nasionek: słodkie i ostrą, podsmażać z 5 minut, parę razy wymieszać.
Następnie wsypać pokrojone ząbki czosnku, pokrojone ze skórką cukinie, pod przykryciem dusić 15 minut (wody nie dolewamy, warzywa puszczą soki), na koniec dodać soli, pieprz ziołowy, pieprz mielony.
Wsypać drobno pokrojone papryki oczyszczone z nasionek: słodkie i ostrą, podsmażać z 5 minut, parę razy wymieszać.
Następnie wsypać pokrojone ząbki czosnku, pokrojone ze skórką cukinie, pod przykryciem dusić 15 minut (wody nie dolewamy, warzywa puszczą soki), na koniec dodać soli, pieprz ziołowy, pieprz mielony.
biedroneczki