Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Sałatka śledziowa z ogórkami, czerwoną cebulą i kaparami- doskonała przekąska imprezowa. Każdemu będzie smakować.

Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami

Składniki:

Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i kroję w paski. Ogórki oraz paprykę kroję w kostkę. Cebulę czerwoną kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.