Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i kroję w paski. Ogórki oraz paprykę kroję w kostkę. Cebulę czerwoną kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły.
Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły.
Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
SylaUla