Sposób przygotowania:
Sałatka superfood
Do rondelka wlać wodę, lekko osolić, doprowadzić do wrzenia. Wsypać kaszę, gotować ok. 15-17 minut, odcedzić na sicie, lekko opłukać zimną wodą, zostawić do odcieknięcia.
Awokado, pomidorki, jajka i rzodkiewki pokroić na części.
Kaszę wyłożyć na dno 4 miseczek, na środek dać kleksa przyprawionego dolą i pieprzem jogurtu. Dookoła na wierzchu kaszy rozłożyć pokrojone warzywa, pestki dyni i jajko, posypać natką pietruszki i chia.
Awokado, pomidorki, jajka i rzodkiewki pokroić na części.
Kaszę wyłożyć na dno 4 miseczek, na środek dać kleksa przyprawionego dolą i pieprzem jogurtu. Dookoła na wierzchu kaszy rozłożyć pokrojone warzywa, pestki dyni i jajko, posypać natką pietruszki i chia.