Sposób przygotowania:
Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Rybę oddzielamy od skóry, rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski.
Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki. Ryż brązowy gotujemy 30 minut w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również pokrojonego w grubą kostkę pomidora oraz liście szpinaku - wypłukane, osuszone i porwane na połówki. Mieszamy wszystkie składniki.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Polewamy sosem sałatkę.
Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki. Ryż brązowy gotujemy 30 minut w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również pokrojonego w grubą kostkę pomidora oraz liście szpinaku - wypłukane, osuszone i porwane na połówki. Mieszamy wszystkie składniki.
Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Polewamy sosem sałatkę.