Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i pożywna sałatka z brązowym ryżem, wędzonym trewalem oraz świeżym szpinakiem. Idealna na kolację lub jako lunch do pracy.

Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Rybę oddzielamy od skóry, rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski.

Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki. Ryż brązowy gotujemy 30 minut w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, dodajemy do reszty składników.

Dodajemy również pokrojonego w grubą kostkę pomidora oraz liście szpinaku - wypłukane, osuszone i porwane na połówki. Mieszamy wszystkie składniki.

Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Polewamy sosem sałatkę.
Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Rybę oddzielamy od skóry, rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski.
Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki.
Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Ryż brązowy gotujemy 30 minut w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, dodajemy do reszty składników.
Sałatka z trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem
Dodajemy również pokrojonego w grubą kostkę pomidora oraz liście szpinaku - wypłukane, osuszone i porwane na połówki.