Sposób przygotowania:
Sałatka szczęścia
Kaszę kuskus przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i wysmażyć na odrobinie oleju.
Kukurydzę i fasolę odsączyć z wody.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Koper drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć, zalać sosem zrobionym z 6-8 łyżek oliwy z oliwek z dodatkiem soku z cytryny, przyprawionym solą, pieprzem i cukrem do smaku, a na koniec wymieszać.
Ewentualnie można zmniejszyć ilość sosu z oliwy, dodając w zamian kilka łyżek majonezu.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i wysmażyć na odrobinie oleju.
Kukurydzę i fasolę odsączyć z wody.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Koper drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć, zalać sosem zrobionym z 6-8 łyżek oliwy z oliwek z dodatkiem soku z cytryny, przyprawionym solą, pieprzem i cukrem do smaku, a na koniec wymieszać.
Ewentualnie można zmniejszyć ilość sosu z oliwy, dodając w zamian kilka łyżek majonezu.