Sposób przygotowania:
Sałatka szpinakowa z wątróbką
Liście szpinaku przebieramy, płuczemy i suszymy. Przekładamy do miski.
Wątróbkę podsmażamy na odrobinie oleju z suszonych pomidorów z dwóch stron, by dobrze się ścięła i odstawiamy do wystygnięcia.
Kroimy w plasterki i dodajemy do szpinaku razem z pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Polewamy dwoma łyżkami oleju z pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Wątróbkę podsmażamy na odrobinie oleju z suszonych pomidorów z dwóch stron, by dobrze się ścięła i odstawiamy do wystygnięcia.
Kroimy w plasterki i dodajemy do szpinaku razem z pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Polewamy dwoma łyżkami oleju z pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.