Sposób przygotowania:
Czarny ryż z wątróbką w sosie curry
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Wątróbkę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażać wątróbkę obtoczoną w mące, a następnie dodać wodę, koncentrat pomidorowy oraz wszystkie przyprawy i wszystko razem dusić. Gotowy ryż podawać z wątróbką w sosie.
Wierzch dania można posypać posiekaną rzodkiewką lub ulubioną zieleniną.
Wątróbkę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażać wątróbkę obtoczoną w mące, a następnie dodać wodę, koncentrat pomidorowy oraz wszystkie przyprawy i wszystko razem dusić. Gotowy ryż podawać z wątróbką w sosie.
Wierzch dania można posypać posiekaną rzodkiewką lub ulubioną zieleniną.
Magdalena88
Marika-
Megg
Marika- napisał(a):