gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kotlet schabowy w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak naprawdę takie kotlety schabowe w takiej panierce robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni. Były naprawdę pyszne.

Kotlet schabowy w  panierce

Składniki:

Kotlet schabowy w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w panierce
Kotlety schabowe rozbijamy. Do miseczki wbijamy jajka dodajemy mąkę, musztardę i wszystkie przyprawy sól, pieprz czarny, czubricę i paprykę słodką mieloną. Przyprawy dodajemy według upodobań. Masę mieszamy widelcem albo trzepaczką.

W przygotowanej panierce obtaczamy kotlety.  Tak przygotowane wkładamy do lodówki na jakiś czas. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Podajemy najlepiej na ciepło.

POLECAM

Tagi:

mięsa schab