Sposób przygotowania:
Sałatka tik takI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w drobną kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu studzę.
ETAP 2:
2. Mini marchewki gotuję w osolonej wodzie. Warzywa myję, osuszam, z papryki usuwam nasiona, kroję w paseczki. Pomidory oraz ogórki kroję w kostkę. Cebulę obieram, drobno kroję. Warzywa przekładam do miski i dodaję mięso.
III
3. Majonez, jogurt oraz ketchup razem mieszam i dodaję do sałatki. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
IV
4. Na około naczynia układam mix sałat, po środku układam sałatkę i dekoruję kuleczkami mozzarelli.
5. Chłodzę w lodówce.
V
6. Gotowe.
7. Smacznego.