Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna, lekka sałatka, która dzięki dodatkowi orzechów i żurawiny zyskuje wspaniały smak, polecam

Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną

 

  • 1 puszka tuńczyka,
  • 3 łyżki suszonej żurawiny,
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach,
  • 150g ryżu,
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich,
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną
Orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Żurawinę zalewamy gorącą wodę i ostawiamy na 2-3 minuty, następnie zostawiamy ją na sitku, żeby obciekła. Do miski wkładamy wszystkie składniki, dodajemy majonez, mieszamy. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ostawiamy do lodówki do przegryzienia się. Życzę smacznego :)
Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną
uńczyka odsączamy z zalewy. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną
Natkę pietruszki drobno siekamy. Żurawinę zalewamy gorącą wodę i ostawiamy
Sałatka tuńczykowa z orzechami i żurawiną
Do miski wkładamy wszystkie składniki, dodajemy majonez, mieszamy. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

ryż