ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Sałatka tuńczykowo ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i pożywna sałatka idealna zarówno na śniadanie lub kolację. Kolorowa, zdrowa i z rybą. Polecam

Sałatka tuńczykowo ryżowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka tuńczykowo ryżowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka tuńczykowo ryżowa
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pomidora, paprykę, cebulę i ser żółty pokroić w kostkęTuńczyka osączyć z oleju. Ryż połączyć razem z jajkami, warzywami i tuńczykiem. Doprawić i wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym.
Sałatka tuńczykowo ryżowa
Pomidor, paprykę, cebulkę i ser żółty pokroić w kostkę
Sałatka tuńczykowo ryżowa
Osączonego tuńczyka połączyć z ostudzonym ryżem
Sałatka tuńczykowo ryżowa
Ryż z tuńczykiem wymieszać z jajkami, warzywami i serem żółtym

Tagi:

ryż jajko jajka