BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna salatka z tuńczyka to alternatywa na smaczną kolację .

Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 puszki groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 4-5 orzechy włoskie
  • sól do smaku
  • pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi
Czerwoną cebulę obieramy , drobno kroimy . Przekładamy do miseczki . Z tuńczyka wylewamy zalewę lub  olej , przekładamy do miski z pokrojoną cebulą . Dodajemy groszek i kukurydzę , doprawiamy , dodajemy majonez , mieszamy . Sałatkę dekorujemy według uznania .
Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi
Cebulkę czerwoną drobno siekamy , wrzucamy do miski .
Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi
Odlewamy z tuńczyka sos , przekładamy do miski z cebulą .
Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi
Wrzucamy odsączony z zalewy groszek konserwowy .
Tuńczykowo- sałatkowo z orzechami włoskimi
Kukurydzę również wrzucamy do sałatki bez zalewy .

Tagi:

sosy