Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka i z kalafiora
Kalafiora dzielę na różyczki i gotuję, odcedzam i studzę. Pomidorki myję. Pora myję i kroję w piórka.
Tuńczyka odsączam z zalewy, śmietankę wlewam do miseczki i łączę z rozdrobnionym tuńczykiem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobniutko koperek, przyprawiam solą i mieszam.
W misce układam warstwę kalafiora i połówek pomidorków, posypuję solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przekładam por , wykładam resztę kalafiora i wlewam masę tuńczykowo śmietanową.
Posypuję szczypiorkiem i ścieram na wierzch ser żółty. Dekoruję pomidorkami.
Tuńczyka odsączam z zalewy, śmietankę wlewam do miseczki i łączę z rozdrobnionym tuńczykiem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobniutko koperek, przyprawiam solą i mieszam.
W misce układam warstwę kalafiora i połówek pomidorków, posypuję solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przekładam por , wykładam resztę kalafiora i wlewam masę tuńczykowo śmietanową.
Posypuję szczypiorkiem i ścieram na wierzch ser żółty. Dekoruję pomidorkami.