Sposób przygotowania:
Sałatka w jajku
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupek. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i na oliwie podsmażamy z pokrojoną wcześniej w drobną kostkę cebulką. Doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Jajka kroimy na pół. Wydrążamy żółtka, które następnie dodajemy do ostudzonych pieczarek. Wszystko to rozcieramy na jednolitą masę. Białka jajek nadziewamy przygotowanym farszem. Paprykę myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na pół i wydrążamy gniazdo nasienne. Następnie kroimy w kostkę. Por myjemy i kroimy w krążki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą doprawiamy do smaku, dodajemy majonez. Mieszamy. Wykładamy na półmisek, na wierzch układamy wcześniej przygotowane jajka. Smacznego.