Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka w kolorach jesieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka ta to potrawa idealna na spotkania ze znajomymi. Pożywna i smaczna. Łatwa w przygotowaniu, nie wymaga wiele pracy.

Sałatka w kolorach jesieni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka w kolorach jesieni

 

Sposób przygotowania:

Sałatka w kolorach jesieni
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Ananasa kroimy w średniej wielkości cząstki, a kukurydzę odcedzamy i dodajemy do reszty. Ogórki konserwowe kroimy w krążki. Obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy pokrojoną w cienkie pół talarki cebulę oraz ser feta, pokrojony w dość dużą kostkę. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą olej lniany, wodę, musztardę oraz zioła prowansalskie. Polewamy nim wszystkie składniki, doprawiamy sola i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Sałatka w kolorach jesieni
Etap 1 Kapusta pekińska, kukurydza i ananas
Sałatka w kolorach jesieni
Etap 2 Dodana marchew, cebula i ogórki konserwowe
Sałatka w kolorach jesieni
Etap 3 Dodajemy ser feta i polewamy sosem