luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Salatka warstwowa

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Polecamy warstwowa sałatkę - istny mix warzyw!

Salatka warstwowa

Składniki:

Salatka warstwowa

 

  • 1 mala puszka kukurydzy(330 gram)
  • 1 mala czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 4 pikle ogorkowe
  • 1 mala puszka tunczyka w oleju(185 gram)
  • 4 jajka
  • Kilka lyzek majonezu
  • Sol,pieprz, chilli

 

Sposób przygotowania:

Salatka warstwowa
Zainspirowana apetyczna salatka Sarenki, zrobilam podobna ze skladnikow, ktore mialam w domu.



Por pokroic, wlozyc na sitko, i wyplukac woda. Nastepnie odcedzic z wody i posypac sola. Jajka ugotowac na twardo. Do szklanej miski wsypac polowa odsaczonej z zalewy kukurydzy, nastepnie dodac umyta i pokrojona w kostke papryke, na nia polozyc odcisniety z soku por, na niego polozyc pikle ogorkowe, reszte kukurydzy, tunczyk odcisniety z oleju i starte na tarce jajka. Na koniec posypac wszystko pieprzem, posolic i dac kilka lyzek majonezu. Odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce.

Tagi:

jajko jajka