Sposób przygotowania:
Salatka warstwowa
Zainspirowana apetyczna salatka Sarenki, zrobilam podobna ze skladnikow, ktore mialam w domu.
Por pokroic, wlozyc na sitko, i wyplukac woda. Nastepnie odcedzic z wody i posypac sola. Jajka ugotowac na twardo. Do szklanej miski wsypac polowa odsaczonej z zalewy kukurydzy, nastepnie dodac umyta i pokrojona w kostke papryke, na nia polozyc odcisniety z soku por, na niego polozyc pikle ogorkowe, reszte kukurydzy, tunczyk odcisniety z oleju i starte na tarce jajka. Na koniec posypac wszystko pieprzem, posolic i dac kilka lyzek majonezu. Odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce.
Por pokroic, wlozyc na sitko, i wyplukac woda. Nastepnie odcedzic z wody i posypac sola. Jajka ugotowac na twardo. Do szklanej miski wsypac polowa odsaczonej z zalewy kukurydzy, nastepnie dodac umyta i pokrojona w kostke papryke, na nia polozyc odcisniety z soku por, na niego polozyc pikle ogorkowe, reszte kukurydzy, tunczyk odcisniety z oleju i starte na tarce jajka. Na koniec posypac wszystko pieprzem, posolic i dac kilka lyzek majonezu. Odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce.
Sarenka
Śliweczka
jovi
Lady Marmolada
evita0007
czarna-mamba
AnetaŚw