Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa Zewy
Przygotować miskę. Na dno wsypać jedną szklankę ryżu. Następnie pokrojoną w kostkę szynkę i chorizo, wyłożyć na ryż i wyrównać powierzchnię. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić ją w kostkę i wyłożyć ją na wędlinę i wyrównać. Kolejną warstwą będą ogórki, które należy również pokroić w kostkę i wyłożyć je na paprykę. Ugotowane jajka obrać, pokroić siatką do sałatki i wsypać na warstwę ogórków. Na jajka posypać posiekany szczypiorek, na szczypiorek dać rzeżuchę. Na zieleninę posypać cebulkę pokrojoną w kostkę Majonez i ketchup oraz sól i pieprz wymieszać i polać powierzchnię sałatki tak przygotowanym sosem. Na koniec wyłożyć drugą szklankę ryżu i wyrównać powierzchnię. Tak przygotowaną sałatkę przykryć, wstawić do lodówki na około 30 minut do godziny.