Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić dość drobno. Fasolkę zieloną szparagową odcedzić. Pokroić pomidora w plasterki.
Sos:jogurt (2/3 objętości sosu) i majonez (1/3 objętości sosu) wymieszać, posolić, dodać pieprzu i czosnku rozgniecionego.
W płaskim naczyniu układać warstwowo: fasolkę, polać sosem, następnie cebula, sos, jajko, znowu sos i ułożyć plasterki pomidora.
Sos:jogurt (2/3 objętości sosu) i majonez (1/3 objętości sosu) wymieszać, posolić, dodać pieprzu i czosnku rozgniecionego.
W płaskim naczyniu układać warstwowo: fasolkę, polać sosem, następnie cebula, sos, jajko, znowu sos i ułożyć plasterki pomidora.