paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciekawa kompozycja smaków: jajka, cebula, fasolka szparagowa, a to wszystko przekładane sosem czosnkowym z majonezu i jogurtu naturalnego.

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić dość drobno. Fasolkę zieloną szparagową odcedzić. Pokroić pomidora w plasterki.

Sos:jogurt (2/3 objętości sosu) i majonez (1/3 objętości sosu) wymieszać, posolić, dodać pieprzu i czosnku rozgniecionego.

W płaskim naczyniu układać warstwowo: fasolkę, polać sosem, następnie cebula, sos, jajko, znowu sos i ułożyć plasterki pomidora.
Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Fasolka leży na dnie, przykryta została pysznym sosem.
Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Następnie polożono cebulę, sos i jajka pokrojone w kostkę.
Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Ostatnia warstwa sosu i pomidory - do smaku i dekoracji.
Sałatka warstwowa z fasolką szparagową
Gotowa sałątka ma warstwy, które możemy podziwiać od boku naczynia.

Tagi:

sałatka