Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Jajka nakłuwamy pinezką, aby nie pękały w trakcie gotowania i gotujemy na twardo . Zalewamy zimną wodą, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach, a białka o dużych oczkach
Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem.
Parmezan ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
W dużym szklanym naczyniu układamy warstwowo składniki.
Najpierw utarte białka. Na to dajemy warstwę parmezanu, tuńczyka i cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie nakładamy warstwę majonezu i na koniec żółtka z jajek.
Gotową sałatkę posypujemy szczypiorkiem.
Żółtka ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach, a białka o dużych oczkach
Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem.
Parmezan ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
W dużym szklanym naczyniu układamy warstwowo składniki.
Najpierw utarte białka. Na to dajemy warstwę parmezanu, tuńczyka i cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie nakładamy warstwę majonezu i na koniec żółtka z jajek.
Gotową sałatkę posypujemy szczypiorkiem.