Sposób przygotowania:
Pieczeń indycza z warzywami
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manny, mieszankę warzyw i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Blaszkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego.
Blaszkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego.