bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sałatka warstwowa z tuńczykiem nadaję się na wszelakie okazję. Najlepiej prezentuję się w przeźroczystej misce.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

 

  • puszka tuńczyka
  • pół kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • 14 pomidorków koktajlowych
  • 6 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

ETAP 1:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Poszatkowaną kapustę następnie kukrydzę układam w misce

Kapustę płuczę, osuszam, szatkuję 3/4 układam w przeźroczystej misce . Kukurydzę odsączam z zalewy 3/4 układam na kapuście.

ETAP 2:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
kukurydzę smaruję majonezem układam cebulę i tuńczyka

Kukurydzę smaruję majonezem, układam pokrojoną w kostkę cebulę, kolejno odsączonego z zalewy tuńczyka.

ETAP 3:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Kolejno układm starte jajka smaruję majonezem

Jajka gotuję na twardo, studzę, ścieram na tarce o dużych oczkach układam na tuńczyku, oprószam pieprzem i smaruję resztą majonezu.

ETAP 4:

Wierzch posypuję resztą kapusty i kukurydzy, układam pomidorki. Całość oprószam pieprzem, odkładam do lodówki na co najmniej 2 godziny.