Sposób przygotowania:
Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego ;)
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego ;)