Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna
Ziemniaki umyć i ugotowaćw mundurkach. Wyciągnąć z wody, obraći pokroić w cienkie plasterki. Kiełbasę pokroić w kostkę i z drobno pokrojoną cebulką zeszklić na patelni na złoty kolor. Gorące wymieszać z ziemniakami i zostawić do przestygnięcia.
Ogórek umyć, przekroić wzdłuż, wypestkować i pokroić w plasterki. Wymieszać z ziemniakami. Dodać pokrojony pomidor i rzodkiewkę. Majonez wymieszać z resztą składników i połączyć z sałatą Sałatę wstawić do lodówki na 30 min. i przed podaniem jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Ogórek umyć, przekroić wzdłuż, wypestkować i pokroić w plasterki. Wymieszać z ziemniakami. Dodać pokrojony pomidor i rzodkiewkę. Majonez wymieszać z resztą składników i połączyć z sałatą Sałatę wstawić do lodówki na 30 min. i przed podaniem jeszcze raz delikatnie wymieszać.