Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna 3
Do garnka wkładamy umyte lecz nie obrane ziemniaki i gotujemy. Do innego garnka wkładamy także umyte lecz nie obrane marchewki i gotujemy, jajka można ugotować razem z marchewką. Ziemniaki i marchewkę gotujemy do miękkości, lecz uważamy żeby się nie rozgotowało, jajka gotujemy jak zwykle. Po ugotowaniu wyciągamy warzywa i jajka i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostudzeniu obieramy ze skórki ziemniaczki, marchewkę i jajka. Do dużej miski wkładamy pokrojone ziemniaczki i marchewkę i jajka w małą kostkę. Por siekamy w plasterki i dodajemy do miski. Groszek i kukurydze odcedzamy z wody i dodajemy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, dodajemy musztarde i znowu wszystko dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy majonezu tyle aby cała sałatka po wymieszaniu była w majonezie. Po wymieszaniu wyrównujemy sałatkę i na wierzch dajemy majonez i dekorujemy pietruszką. Smacznego