Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna agnieszki
Przygotować niezbędne składniki na sałatkę. Warzywa przebrać, oczyścić i wyszorować dokładnie pod bieżącą wodą. Marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki oraz seler wstawić do gotowania i gotować je do miękkości. Odcedzić warzywa, obrać je ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć na sicie i przelać fasolę letnią wodą. Natkę pietruszki posiekać drobno i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników, ogórki konserwowe pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Wymieszać dokładnie wszystkie warzywa na sałatkę, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz, bazylię, oregano i połączyć wszystkie składniki sałatki dokładnie je mieszając. W razie konieczności można doprawić do smaku.