agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Sałatka warzywna agnieszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tęczowa sałatka warzywna- tania, smaczna, tradycyjna

Sałatka warzywna agnieszki

Składniki:

Sałatka warzywna agnieszki

 

  • fasola czerwona 1 szt
  • kukurydza 1 szt
  • marchew 4 szt
  • ziemniaki 5 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • pietruszka korzeń | 2 szt
  • jajka 5 szt
  • seler 1/4 szt
  • ogórek konserwowy 4 szt
  • majonez 1/2 opak
  • musztarda 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna agnieszki
Przygotować niezbędne składniki na sałatkę. Warzywa przebrać, oczyścić i wyszorować dokładnie pod bieżącą wodą. Marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki oraz seler wstawić do gotowania i gotować je do miękkości. Odcedzić warzywa, obrać je ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć na sicie i przelać fasolę letnią wodą. Natkę pietruszki posiekać drobno i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników, ogórki konserwowe pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Wymieszać dokładnie wszystkie warzywa na sałatkę, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz, bazylię, oregano i połączyć wszystkie składniki sałatki dokładnie je mieszając. W razie konieczności można doprawić do smaku.

Tagi:

jajko jajka