Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z łososiem
Wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym,pesto,posiekanym czosnkiem,dodać do smaku sól, pieprz i dokładnie wymieszać.Łososia kroimy w plasterki i gotowym sosem posmarować plasterki i odłożyć na około 30 minut do lodówki. Następnie paprykę czerwoną pokroić w małą kostkę a żółtą w paseczki,cukinie pokroić w grubszą kostkę wrzucić warzywa do garnka wraz z groszkiem cukrowym i blanszować przez 3,4 minuty w lekko osolonym wrzątku,po tej czynności osączyć je na sitku,pomidory umyć,sparzyć,obrać ze skórki i pokroić miąższ na cząstki,Wszystkie warzywa wymieszać razem w jednej misce,dodać sosu który został przy smarowaniu łososia, na wierzch poukładać zamarynowanego łososia udekorować koperkiem.